Moje pleť je mastná! Co s tím?

Mastná pleť je způsobená hromaděním přebytečného mazu na povrchu pleti. Některé typy pleti přirozeně produkují více mazu, než ostatní, ale může to být vyvolané i dalšími faktory jako je stres, strava nebo znečištěné ovzduší, které zanáší pleť. To vede ke vzniku lesklých míst, hlavně v oblasti T-zóny. Jak se tedy starat o mastnou pleť?

 

1. Hloubkové čištění

Čištění pleti je absolutní minimum, které je nutné dodržovat v případě mastící se pleti. Pleť důkladně čistěte ráno i večer, ale pozor, jaké produkty k tomu použijete. Doporučujeme šetrnou péči, protože dráždivé produkty naopak vedou k produkci ještě většího množství mazu. Čistící gel Sébum Végétal je proto ideální společníkem, který vaši pleť osvěží a zároveň eliminuje vznik kožního mazu a odstraňuje nedokonalosti a zbytky make-upu.

 

2. Exofoliujte

Nadměrná produkce kožního mazu přitahuje větší množství nedokonalostí. Co tedy s tím? Dle vašich potřeb použijte jednou nebo dvakrát týdně peelingovou masku, která hloubkově vyčistí vaši pleť a zároveň ji dodá potřebnou hydrataci. Maska se zrníčky z meruňkového prášku hloubkově čistí póry a odstraňuje odumřelé buňky, které se hromadí na povrchu pleti.Pro zvýšení pohodlí pleti následně aplikujte masku, která pleť vyživí a nabije.

 

3. Vždycky hydratujte

Mastná pleť neznamená hydratovaná. Naopak, přebytečný maz vzniká tím, že se pleť bránívysychání a proto vyplavuje jeho zvýšené množství. Řešením je péče s lehkou texturou, která eliminuje přebytečný maz a zároveň pleť hydratuje a dodává ji vše potřebné. Péče z řady Sébo Végétal je navržená tak, aby plnila všechny požadavky mastné pleti. Zanechá ji matnou, hydratovanou a chráněnou po celý den. Důležitá je také hydratace zevnitř, nezapomeňte tedy dodržovat pitný režim.

 

4. Vyberte si správný make-up

Líčení může být v případě mastné pleti pěkný oříšek, ale každý problém má řešení. Důležité je vyhnout se produktům, které ucpávají póry a naopak vhodné jsou ty, které absorbují přebytečný maz a zároveň nechají vaši pleť dýchat. Sáhnout můžete třeba po Matujícím make-upu pro bezchybnou pleť, který potlačí lesk pleti a udrží ji krásnou po celý den.

 

5. Krásná pleť začíná u zdravého životního stylu

V neposlední řadě je třeba se zaměřit na to, co jíte a dáváte svému tělu. Jedna z příčin přebytečného mazu je i nevyvážená strava. Tučné jídlo a nadbytek cukrů vede ke vzniku nedokonalostí a pupínků. Zaměřte se na stravu, která obsahuje omega 3 mastné kyseliny a antioxidanty jako jsou citrusy, mrkev, plody a ryby. Tyto potraviny důkladně prokysličí vaše pleťové buňky. Polynenasycené mastné kyseliny podporují hydrataci a zanechávají pleť jemnou a vyživenou.

Další příčinou mastné pleti je stres, a na jeho odbourání existuje velmi jednoduché řešení: cvičení. Fyzická aktivita podporuje cirkulaci krve a je nejlepším způsobem, který vás dostane do režimu klidu a ten úzce souvisí i se vzhledem vaší pleti.

 

6. Co se změnilo u Yves Rocher?

Řada Sébo Végétal nabízí šanci mít pleť, její strukuturu a tón pod kontrolou. Její aktivní rostlinná složka rójovník grónský má unikátní vlastnost vyrovnávat balanc ve svém prostředí, a stejně tak působí i v hlubších vrstvách plet, kde eliminuje lesk a vznik pupínků. Vědci z našich laboratoří vyvinuli celý proces, patentovaný ve Francii, od výběru těch nejkvalitnějších lístků, přes jejich sběr až po extrahování a zjistili, že rójovník je skutečná revoluce v péči o mastnou pleť!